Uvjeti korištenja

Osnovni podaci o prodavatelju

Naziv: Hortus d.o.o.

Adresa sjedišta: Ludbreška 78, Donji Kraljevec

Adresa elektroničke pošte: webshop@understars.hr

Info telefon: 098 244 609

Temeljni kapital: 20.000,00 kuna, plaćen u cijelosti

Internetska trgovina otvorena je za narudžbe od 0-24, a sva pitanja vezana za kupovinu možete slati na email: webshop@understars.hr

Poslovni subjekt upisan je u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu/ MBS: 070114954, / OIB: 88861892304

Poslovni račun otvoren je u Privrednoj banci Zagreb d.d.

IBAN: HR4623400091110607885

Društvo je u sustavu PDV-a, a uz sliku proizvoda nalazi se opis glavnih obilježja proizvoda i njegova cijena s PDV-om. 

Slike proizvoda su informativnog karaktera jer je proizvode moguće personalizirati pa tako konačni proizvod ne mora odgovarati slici proizvoda koji je naručen.

Korisnik je osoba koja koristi web stranicu understars.hr te kupac koji popuni elektronsku narudžbu, te izvrši plaćanje putem internet bankarstva.

Sklapanje ugovora o kupoprodaji regulirano je odredbama direktiva i uredaba Europske unije. Narudžbom tj. kuponjom proizvoda sklapa se ugovor na daljinu.

Službeni jezik sadržaja, sklapanja ugovora je Hrvatski jezik te se na njega primjenjuje hrvatsko pravo

Korištenjem ovih internetskih stranica Krajnji korisnik / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima i svim ostalim stavkama poslovanja (PDF). Hortus d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete poslovanja. Promjene stupaju na snagu danom objave na web stranici https://understars.hr/.

Prodavatelj je društvo Hortus d.o.o., sa sjedištem u Donjem kraljevcu, Ludbreška 78, OIB:88861892304.

Dostavu vršimo putem dostavljačke službe GLS, a rok dostave proizvoda je 4 dana od vidljiva uplate. Kako bi ubrzali narudžbu možete nam na email webshop@understars.hr poslati potvrdu o uplati.

Vlasnik registrirane domene understars.hr je društvo Hortus d.o.o.

KUPOVINA I REGISTRACIJA

Na web stranicama understars.hr možete izvršiti kupovinu sa i bez registracije.

NEWSLETTER

Na understars.hr webshopu postoji mogućnost prijave na newsletter, kojim dobivate kod za 10 % popusta prilikom prve kupovine.

PLAĆANJE I DOSTAVA

Na understars.hr plaćanje se vrši općom uplatnicom/virmanom

Cijena dostave je 30 kn za cijelu Hrvatsku. Rok isporuke je 2-7 radna dana od zaprimanja uplate.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, Internet trgovina understars.hr (Hortus d.o.o.) omogućuje vam da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu pošaljite na adresu: Hortus d.o.o., Ludbreška 78, 40320 Donji Kraljevec ili na mail info@understars.hr

Po primitku prigovora potrošača potvrdit ćemo primitak pisanim putem te ćemo odgovor dati, u pisanom obliku, u roku od maksimalno 15 dana.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA

Hortus d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Hortus d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Saznajte više o našoj politici privatnosti.

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

U slučaju eventualnog spora Hortus d.o.o. i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je stvarno i mjesno nadležan sud u Republici Hrvatskoj uz primjenu hrvatskog prava.

Rješavanje sporova je moguće pred drugim centrima za mirenje.

Regulativom EU od 15.2.2016. diljem cijele Europske unije sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA

Naša internet stranica koristi se kolačićima (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i spremanje podataka o vašim narudžbama. Nastavkom pregleda web stranice understars.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih prateći upute u na ovom linku kako se kolačići s ove web stranice ne bi mogli poslati na vaš uređaj.

Kupnju nije moguće nastaviti bez označavanja kućice „Pročitao/la sam i prihvaćam uvjete korištenja usluge“ čijim označavanjem kupac potvrđuje da je pročitao i razumio ove Uvjete korištenja te da se sa istima slaže.

Reklamacije

Reklamacije( sukladno Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15)) je moguće napraviti pismeno na našu adresu ili emailom sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Moguća je reklamacija robe koja nije isporučena te reklamacija robe koja ima grešku ili oštećenja. Kupac je prilikom preuzimanja paketa dužan provjeriti da li postoje oštećenja prilikom transporta te isto prijaviti djelatniku dostavne službe( Pravilo jednokratnog raskida ugovora.)

Temeljem zakona o zaštiti potrošača moguće su reklamacije proizvoda u slučaju materijalnih nedostataka na proizvodu osim osim na proizvodu koji je kupac izradio prema vlastitoj želji. (Članak 79, stavak 3 Zakona o zaštiti potrošača). Prilikom reklamacije potrebno je priložiti račun. Reklamaciju je moguće poslati na našu adresu navedenu u ovim Uvjetima kupnje

U roku od 14 dana kupac koji je izvršio kupovinu može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. Zakon o zaštiti potrošača). Raskid ugovora je moguć za robu koja prije proizvodnje nije modificirana prema zahtjevu kupca (Članak 79, stavak 3 Zakona o zaštiti potrošača).

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte.

Hortus d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. U slučaju eventualnog spora trgovac i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je redovno nadležan sud u Čakovcu.